Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/customer/www/hotelastoriafano.com/public_html/app/Tygh/Bootstrap.php on line 179
Dat kan variëren van een concert tot een sportief of recreatief evenement voor de allerkleinsten

Evenementen

Summer Lido Village
Er is elke avond wel iets te beleven op het Lido. Dat kan variëren van een concert tot een sportief of recreatief evenement voor de allerkleinsten. De weekkalender laat een veelvoud aan initiatieven zien: elke dinsdag is er animatie voor de kinderen, woensdag is er muziek met een dj, donderdag is er radio op het strand en is er een braderie met lokale producten. Vrijdag is er een voorstelling van de dansscholen, zaterdag is er livemuziek met lokale bands en zondag opnieuw animatie voor de kinderen.

 

Carnaval
Het op een na oudste carnaval van Italië(1347), op dat van Venetië na,  vindt in Fano plaats. ‘Mooi om te zien, geweldig om mee te maken’: zo beschrijven de inwoners van Fano graag hun carnaval voor wie het nog nooit heeft meegemaakt.
Ieder jaar in februari gaat dit unieke en onvergetelijke spektakel van start, met praalwagens, maskerades, muziek en kilo’s zoete lekkernijen die over het publiek worden uitgestrooid.
Het Carnaval van Fano betekent cultuur, tentoonstellingen, theater, kunst en gastronomie... .
Sinds een paar jaar wordt in augustus een zomereditie van het carnaval gehouden, ter promotie van de officiële carnaval in de winter.

 

FanoJazz
FanoJazz by The Sea staat al lange tijd bekend als een van de meest toonaangevende jazzfestivals in Italië. Jazzmuzikanten uit de hele wereld waaronder grote namen zoals Brad Mehldau, Ray Gelato en Mike Stern komen hier in de zomer optreden.

 

In gir per Fan
“ In gir per Fan” is een culinaire rondwandeling door Fano. De rondwandeling vertrekt bij de Rocca Malestiana, een van de cultuur-historische hoogtepunten van de stad en voert langs wel liefst acht gelegenheden waar men, naast het bewonderen van de historische binnenstad, ook kan genieten van typische Fanese gerechten.

 

Fano dei Cesari
Sinds 1986 wordt ieder jaar in de zomer het evenement ‘Fano en de Keizers’ gehouden. Dit evenement doet het oude Rome in de binnenstad van Fano herleven. Er zijn gladiatoren, Romeinse krijgers, muzen, wedstrijden met door paarden getrokken strijdwagens en vele andere evenementen. Fano maakt een sprong terug in de tijd en de inwoners herdenken met dit feest hun Romeinse geschiedenis. De stad heeft immers haar naam te danken aan de oude Romeinse naam Fanum Fortunae. Niet alleen de inwoners zijn betrokken bij dit evenement maar het is ook een nationale publiekstrekker waar veel toeristen op af komen.Jaarmarkt San Bartolomeo
De belangrijkste markt van het jaar wordt eind augustus gehouden. Een belangrijk commercieel en sociaal evenement voor Fano. Deze jaarmarkt is een van de omvangrijkste in de hele streek met meer dan 260 marktkramen die allerlei producten verkopen. In de bibliotheek Federiciana zijn documenten te vinden die getuigen dat deze jaarmarkt terug gaat tot het jaar 1457, toen Fano nog onder de heerschappij stond van de familie Malatesta.

 

Festa del Brodetto
Het internationale festival van vissoepen trekt ieder jaar meer dan 100.000 bezoekers en wordt in september gehouden. Het festival is een krachtig promotiemiddel voor de Adriatische viscultuur en in het speciaal de Fanese visgerechten.  Bij de diverse stands langs het strand kunnen de bezoekers de traditionele Fanese vissoep proeven en chef-koks uit de hele wereld aan het werk zien.

 

Antiekmarkt
Vanaf de jaren ’80 wordt elke tweede zondag van de maand in de binnenstad van Fano een antiekmarkt gehouden. Antieke meubels, keramiek, zilveren voorwerpen, sierraden, kantwerk, religieuze en wereldlijke voorwerpen, alles is hier te vinden. In een stad die rijk is aan geschiedenis en tradities, heeft de antiekmarkt meteen vanaf het begin veel publiek getrokken. De kramen staan in het oude centrum, in het gebied bij de ‘pincio’ en de via Arco d’Augusto.Summer Jamboree
In Senigallia wordt ieder jaar de Summer Jamboree Festival gehouden. Dit muzikale evenement wordt beschouwd als een van de belangrijkste in zijn soort in heel Europa. Tijdens de jamboree staat de cultuur en muziek uit de jaren veertig en vijftig centraal. De hele stad is betrokken bij het evenement: bars, horecagelegenheden en symbolische plekken passen zich aan het thema aan. En wat is er leuker dan in jaren vijftig of zestig kleding mee te komen doen aan dit evenement… .

 


Voor meer informatie en beschikbaarheid klik hier »