Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/customer/www/hotelastoriafano.com/public_html/app/Tygh/Bootstrap.php on line 179
Dit is het gebied van de schilders Gentile da Fabriano en Rafael, van de componist Rossini

Over onze regio Le Marche

Onze regio is uitzonderlijk mooi…..

De verscheidenheid in landschap is een van de sterke punten die onze regio te bieden heeft. Van de lange zandstranden tot aan de steile rotswanden die zo de zee in te lijken duiken. Van de heuvels met olijfbomen, wijngaarden en vestingstadjes tot aan de betoverende natuurparken en zelfs de bergen.
Dit is het gebied van de schilders Gentile da Fabriano en Rafael, van de componist Rossini en van de ‘ niet te bepalen ruimtes’ van de schrijver Giacomo Leopardi.

Le Marche heeft de toerist op cultureel- toeristisch gebied enorm veel te bieden en we doen u graag de volgende suggesties:

Gradara
Het middeleeuwse stadje, beroemd vanwege de liefdesgeschiedenis van Paolo en Francesca, zoals verhaald door Dante in het deel over zijn reis door de hel.

Pesaro
Kunst, cultuur maar vooral muziek. De componist Rossini werd hier geboren en jaarlijks vindt hier het beroemde Rossini Opera Festival plaats.

Ancona, Portonovo, Sirolo en Numana zijn kustplaatsen langs de Riviera del Conero en bieden de toeristen de mogelijkheid het natuurschoon en de cultuurhistorische rijkdom van dit Adriatische kustgebied te ontdekken.

Loreto is een bedevaartsoord waar men Maria vereerd en is bekend in heel Europa. Hier vindt men het Sanctuario della Santa Casa ( het sanctuarium van het heilige huis) en het apostolisch paleis.

Recanati is de geboortestad van zowel de schrijver Leopardi als van de beroemde tenor Beniamino Gigli die samen met Caruso als een van de beste tenoren wordt beschouwd van de 20ste eeuw.

Een aanrader voor wijnliefhebbers raden wij een bezoek aan de wijnhuizen in streek ten noorden van Ancona aan: In het gebied rond Jesi wordt de bekende witte wijn ‘Verdicchio dei Castelli di Jesi’ geproduceerd. In de omgeving van het kleine ommuurde vestingstadje Morro d’Alba produceert men de beroemde rode wijn met keurmerk DOC de ‘Lacrima di Morro d’Alba’.

Bovendien raden we iedereen van harte aan om de grotten van Frasassi te bezoeken. Tijdens een bezoek van circa een uur kan men de kleine meertjes, de enorme stalactieten en stalagmieten bewonderen met als hoogtepunt de ‘sala delle candeline’, de zaal met de kaarsjes en de enorme en majestueuze grot de ‘Abisso Ancona’ die meer dan tweehonderd meter hoog is.

 


Voor meer informatie en beschikbaarheid klik hier »