Routes

Een bezoek aan het ondergrondse Fano onder leiding van een gids.
Voor wie geïnteresseerd is in het ondergrondse gangenstelsel van Fano: elke woensdag en vrijdag tot aan de eerste weken van september om 21.30 kan men ondergronds Fano bezoeken. Ontmoetingsplek is in de Via Vitruvio. De tocht duurt ongeveer 2 uur en kost € 5 per persoon.

 

Deze route is voor liefhebbers van de lokale Marchigiaanse culinaire specialiteiten. Een initiatief ter promotie van lokale producten met proeverijen en verkooppunten. Men kan diverse boerenbedrijven bezoeken waar men wijn, olijfolie van de eerste persing, kaas, honing en andere producten met de keurmerken DOC en DOP.

 

Wandelingen in het natuurpark San Bartolo
Het natuurpark San Bartolo onderscheidt zich voornamelijk door zijn hoge kust, voor een groot gedeelte bestaande uit steile rotsen en kliffen die zo de zee induiken, een zeldzaam fenomeen aan de Adriatische kust. Het overige beschermde natuurgebied bestaat uit boerenland. Hier werd tot in de jaren 50’ actief geboerd, zelfs op de meest onmogelijke plekken en tot aan de kustlijn.

 

Wandelingen in het natuurreservaat Gola del Furlo
De Gola del Furlo, een imposante kloof, staat op de derde plaats van beschermde natuurgebieden van de provincie en bestrijkt een gebied van 3.600 hectare bos, weides en ongerepte bergtoppen. Hiermee komt het beschermd gebied in de provincie Pesaro-Urbino op een totaal van 10.200
 


Voor meer informatie en beschikbaarheid klik hier »